#MaiDelicios: cheesecake cu fructe de pădure

Cheesecake-ul este prăjitura noastră preferată. Pe lângă faptul că poate fi gătit cu uleiurile noastre, varietatea rețetelor și modul ușor de preparare, face ca cel mai așteptat moment al întregii echipe, din fiecare luna, să fie savurarea cheesecake-ului pe care îl pregătim pentru blog. De această dată am ales o rețetă cu fructe de pădure și am adăugat în compoziția sa ulei de dovleac presat la rece și Oloi Tomnit de la Adi Hădean.

Ingrediente blat:

 • 250 gr de biscuiți digestivi;
 • 150 gr de caju crud (neprăjit, nesărat);
 • 150 gr de unt topit și răcit;
 • 2 linguri de miere sau 2 linguri de sirop de arțar;
 • 2 linguri de Oloi Tomnit Elixir.

 

Ingrediente cremă:

 • 250 ml de smântână lichidă pt. frișcă;
 • 300 gr brânză Philadelphia (poate fi și mix cu brânză de vacă);
 • 3 linguri de miere sau sirop de arțar;
 • 1 linguriță de esență de vanilie sau semințele de la jumătate de păstaie de vanilie;
 • 2 linguri de ulei din semințe de dovleac presat la rece Elixir;
 • 100 gr zmeură proaspătă (blenduite);
 • 100 gr afine proaspete (blenduite);

 

Ingrediente topping:

 • 100 gr zmeură proaspătă;
 • 100 gr afine proaspete.

 

Mod de preparare: Topiți untul la foc mic și lăsați-l la răcit. Între timp, fărâmați biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie. Apoi, aceștia se amestecă cu cele 2 linguri de miere sau sirop de arțar, cu untul topit și două linguri de Oloi Tomnit Elixir. Amestecul se întinde într-o tavă de tartă (cca. 25 cm diametru), tapetată cu hârtie de copt și se presează bine de marginile acesteia.

Tava se acoperă cu o folie de plastic și se pune la frigider, cât timp se prepară umplutura.

Crema de brânză și mierea (sau siropul de arțar) se bat cu mixerul la viteză mică, timp de 1 minut. Se adăugă vanilia și se mai mixează puțin.

Smântâna lichidă pentru frișcă se bate într-un bol separat, la viteză mare, cca. 3 minute, până se dublează în volum și nu curge de pe tel. Aveți grijă să nu bateți prea mult frișca, pentru a nu se tăia. Pentru rezultate optime, bolul și telul cu care mixați smântâna, se pun câteva minute în frigider pentru a se răci înainte. Frișca bătută, crema de brânză, zmeura şi afinele (blenduite separat) și cele 2 linguri de ulei din semințe de dovleac Elixir se amestecă ușor, cu mișcări de jos în sus, până se omogenizează și se obţine o culoare violet. Apoi, se întinde uniform, ușor, peste blatul din biscuiți.

Totul se ține la frigider pentru minimum 4-5 ore, deși ideal ar fi de seara până dimineața. Adăugăm toppingul de zmeură şi afine, iar tortul poate fi servit.

De ce este acest cheesecake #MaiDelicios?

Deoarece are în compoziția sa ulei de dovleac și Oloi Tomnit de la Adi Hădean Elixir.

Uleiul de dovleac Elixir este bogat în Omega 3, Omega 6 și Omega 9 și conține carotinoide, flavonoide, fosfolipide, acizi grași polinesaturați și mononesaturați, iar cel mai mare avantaj îl reprezintă faptul că se poate folosi atât în alimentație, cât și în remedii terapeutice sau cosmetică. Aceste vitamine și formula în care ele se află în acest ulei, fac ca absorbția lor să se realizeze integral în organism, într-un interval de timp foarte scurt.

Oloi Tomnit de la Adi Hădean conține 70% ulei de rapiță, 20% ulei de floarea soarelui și 10% ulei de soia. Aceste ingrediente îl fac un ulei foarte versatil în bucătărie – îl putem folosi pentru aromarea salatelor sau pentru preparatele gătite la cuptor. Acesta conține Omega 3 și Omega 6, acizi grași mononesaturaţi și polinesaturaţi, magneziu, fier și lecitină și complexul de vitamine E, B și K. Datorită gustului său special, Oloi Tomnit a câștigat, în 2017, distincția Superior Taste Award oferită de The International Taste & Quality Institute, lider mondial în certificarea calității gustului.

Sperăm că vă place desertul nostru de azi!