#MaiDelicios: cheesecake cu caramel

Continuăm seria de articole #MaiDelicios cu o nouă rețetă de cheesecake, de această dată cu nuci și caramel. În compoziția sa am folosit ulei din semințe de dovleac presat la rece Elixir și ulei de soia de primă presă Elixir. Am folosit aceste tipuri de ulei deoarece ele pot fi folosite în prepararea deserturilor reci.

Ingrediente blat:

 

Ingrediente cremă:

  • 250 ml de smântână lichidă pt. frișcă;
  • 300 gr brânză Philadelphia (poate fi și mix cu brânză de vacă);
  • 3 linguri de sirop de arțar sau 3 linguri de zahăr brun;
  • 1 linguriță de esență de vanilie sau semințele de la jumătate de păstaie de vanilie;
  • 2 linguri de ulei din semințe de dovleac presat la rece Elixir;
  • 4 linguri de sos de caramel.

 

 

Ingrediente topping:

  • sos de caramel;
  • 50 gr de nuci.

Mod de preparare: Topiți untul la foc mic și lăsați-l la răcit, iar, între timp, fărâmați biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie. Apoi, aceștia se amestecă cu cele 2 linguri de zahăr sau sirop de arțar, cu untul topit și două linguri de ulei de soia de primă presă Elixir. Amestecul se întinde într-o tavă de tartă (cca. 25 cm diametru), tapetată cu hârtie de copt și se presează bine de marginile acesteia.

Tava se acoperă cu o folie de plastic și se pune la frigider, cât timp se prepară umplutura.

Crema de brânză și zahărul (sau siropul de arțar) se bat cu mixerul la viteză mică, timp de 1 minut. Se adăugă vanilia și se mai mixează puțin.

Smântâna lichidă pentru frișcă se bate într-un bol separat, la viteză mare, cca. 3 minute, până se dublează în volum și nu curge de pe tel. Aveți grijă să nu bateți prea mult frișca, pentru a nu se tăia. Pentru rezultate optime, bolul și telul cu care mixați smântâna, se pun câteva minute în frigider pentru a se răci înainte. Frișca, crema de brânză, cele 4 linguri de sos de caramel și cele 2 linguri de ulei din semințe de dovleac Elixir se amestecă ușor, cu mișcări de jos în sus, până se omogenizează și apoi, se întinde ușor, peste blatul din biscuiți.

Totul se ține la frigider pentru minimum 4-5 ore, deși ideal ar fi de seara până dimineața. Adăugăm toppingul de caramel și nucile, iar tortul poate fi servit.

De ce este acest cheesecake mai delicios?

Deoarece are în compoziția sa, ulei de dovleac și ulei de soia Elixir.

Uleiul de dovleac Elixir este bogat în Omega 3, Omega 6 și Omega 9 și conține carotinoide, flavonoide, fosfolipide, acizi grași polinesaturați și mononesaturați, iar cel mai mare avantaj îl reprezintă faptul că se poate folosi atât în alimentație, cât și în remedii terapeutice sau cosmetică. Aceste vitamine și formula în care ele se află în acest ulei, fac ca absorbția lor să se realizeze integral în organism, într-un interval de timp foarte scurt.

Obținut din prima presare a boabelor, uleiul de soia Elixir este o sursă bogată de Omega 3 și Omega 6, acizi grași esențiali pentru funcționarea optimă a organismului. Acesta este gustos, consistent și bogat în lecitină. Are o concentrație mare de acid alfa-linoleic (ALA) și lipide nesaturate, motiv pentru care introducerea lui în alimentație ajută la menținerea concentrației normale a colesterolului în sânge, dar și la funcționarea normală a inimii și a memoriei. Datorită gustului său fin este ideal ca bază pentru marinade sau vinegrete. Poate fi folosit în salate sau în prepararea rețetelor indiene sau asiatice. Este recomandat pentru diferite preparate care nu necesită prăjire, de aceea este preferabil să îl folosiți la rece.

Sperăm că vă place desertul nostru de azi!