Legume la cuptor cu pui

Acum că vară a sosit și avem legume proaspete, e timpul perfect pentru experimentat în bucătărie. Așa că azi vă propunem o rețetă potrivită pentru prânz sau cină: legume cu pui la cuptor.

Ingrediente

Modul de preparare: pentru început curățăm cartofii și morcovii pe care îi tăiem rondele. Tăiem ardeiul kapia fâșii lungi și spălăm dovlecelul și îl tăiem rondele. Luăm o tavă, așezăm legumele, pieptul de pui și merele, le condimentăm cu sare, piper, pătrunjel, oregano și patru linguri de ulei de rapiță presat la rece Elixir. Amestecăm. Adăugăm în tavă 2 pahare de apă și o punem la cuptor la 180 de grade, timp de aproximativ 45 de minute. Amestecăm din când în când.  La final o să vă bucurați de o masă delicioasă!

Ce trebuie să știi despre uleiul de rapiță presat la rece Elixir?

Spunem asta, deoarece integrarea în alimentația zilnică a uleiului de rapiță presat la rece ajută la scăderea colesterolului „rău” din sânge, la buna funcționare a inimii și a creierului, la reducerea inflamațiilor, dar și la dezvoltarea normală a organismului, mulțumită concentrației mari de Omega 3 și Omega 6. Acesta este considerat, de către nutriționiști, drept unul din cele mai sănătoase uleiuri vegetale de gătit, datorită proprietăților sale. Fiindcă are un gust neutru, poate fi folosit la prepararea oricărui tip de rețetă.

Sperăm că v-a plăcut propunerea noastră de azi și nu uitați să mâncați cât #MaiSănătos!