Astăzi îți propunem să începi alături de noi, o călătorie în fascinanta lume a pastelor, și să descoperi o serie de rețete #delicioase, pe care le poți transforma într-o masă sănătoasă, dacă le gătești cu ulei presat la rece bogat în Omega 3 și Omega 6 (acizi grași esențiali pentru bună dezvoltare a organismului).
Săptămânal ne propunem să îți prezentăm trei rețete pe care le-am adunat din gastronomia internațională și pe care le-am gătit în bucătăria Elixir. Prima oprire o vom face în sudul Italiei, în regiunea Campania, loc unde se spune că au apărut penele. Aici vom prepara o porție de #delicioasă de pene cu pui, și roșii uscate, iar la final vom învăța de ce este importantă introducerea în alimentația noastră a uleiul de floarea soarelui presat la rece în detrimentul celui rafinat.
Ingrediente:
- 200 gr paste scurte (penne)
- 150 gr pulpe dezosate sau piept de pui (am folosit 1 bucată de piept de pui)
- 200 gr ciuperci champignon
- 4 roşii uscate
- 1 căţel mare de usturoi
- 1/2 linguriţă oregano
- 30 ml vin alb sec
- 2 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece Elixir
- sare, piper negru
Sos de parmezan
- 200 ml smântână pentru gătit
- 50 gr crema de brânză
- 2 linguri cu vârf parmezan răzuit
Modul de preparare al pastelor: Punem la fiert într-o oală de dimensiune medie 500 ml de apă cu sare. După ce apa începe să clocotească, adăugăm pastele și le lăsăm la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Modul de preparare al puiului: Pentru început trebuie să tăiem făşii subțiri carnea de pui. Apoi așezăm o tigaie wok pe aragaz la foc mediu, și în ea punem două linguri de ulei din semințe de floarea soarelui presat la rece Elixir, urmând ca apoi să adăugăm bucăţile de pui. După ce acestea au început să se rumenească ușor, se presară cu sare și piper negru, iar la final se scot pe o farfurie.
Între timp tăiem felii usturoiul și ciupercile, pe care apoi le adăugăm în aceeaşi tigaie în care am făcut puiul. În timp ce le sotăm, le presărăm cu sare, oregano și piper negru. Când sunt uşor rumene se sting cu vin şi se lasă la fiert până vinul e evaporat aproape de tot. Se scot peste pui.
Următorul pas este tăierea roșilor uscate, acestea trebuie tăiate cubulețe mici iar la final se adaugă în farfurie peste pui și ciuperci.
Modul de preparare al sosului de parmezan: În tigaia în care am prăjit puiul şi ciupercile se adăugă smântâna şi cremă de brânză. Acestea se fierb la foc mediu până brânză e topită de tot. La final se trage tigaia de pe foc şi se adăugă parmezanul, amestecându-se până se topeşte.
După ce am terminat sosul, adăugăm în tigaie, puiul, ciupercile, roşiile uscate tăiate și le lăsăm pe foc mediu aproximativ 3 minute. Apoi adăugăm pastele și amestecăm totul. La final presărăm parmezan ras și pătrunjel.
Noi am mai adăugat înainte de servire 2 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece Elixir, pentru un gust mai deosebit.
Beneficiile integrării în alimentație a uleiului de floarea soarelui presat la rece.
Uleiul de floarea soarelui presat la rece poate fi consumat, ca atare dimineața, o lingură pe stomacul gol, pentru stimularea funcțiilor biliiare, albirea dinților, optimizarea fluxului sanguin și pentru efectul tonic asupra organismului sau poate fi folosit la orice rețetă.
Din punct de vedere nutritiv, uleiul de floarea soarelui este bogat în Omega 3 și Omega 6, vitamina E, vitamina B și are un conținut ridicat de lecitină, ceea ce ajută la întărirea sistemului nervos. Efectele benefice sunt resimțite și la nivelul activității sistemului endocrin și regenerarea celulară a organismului, datorită proprietăților sale antioxidante.
Sperăm că v-a plăcut prima oprire din călătoria pe care o începem în această lună și vă așteptăm luni cu un nou articol.