Idee pentru micul dejun: lipie cu pui și legume

Pentru a funcționa bine pe tot parcursul zilei, corpul nostru are nevoie de carbohidrați și fibre. Acestea produc energie și oferă o senzație de sațietate care ne ajută să scăpăm de nevoia de a mânca în exces. Un mic dejun bogat în nutrienți, vitamine și minerale ne ajută să ne concentrăm mai bine pe tot parcursul zilei și, totodată, să ne menținem greutatea.

Prima masă a zilei trebuie să fie consumată la circa 30 de minute după trezire, când organismul simte cel mai mult nevoia de a pune capăt postului alimentar de peste noapte. Știm că dimineața ne este greu să gătim sau preferăm să mai dormim 30 de minute în plus, dar nimic nu este imposibil, dacă ne planificăm din timp mesele.

Ce trebuie să mâncăm la micul dejun pentru a ne asigura că îi oferim corpului nostru vitaminele de care are nevoie?

Putem consuma: ouă, carne de pui, legume și fructe proaspete, brânzeturi, cereale și alte produse lactate. Totodată, putem adăuga în rețetele pe care le pregătim și uleiuri presate la rece. Acestea sunt bogate în Omega 3, 6 și 9, precum și vitamine și minerale care sunt extrem de necesare pentru o dezvoltare sănătoasă a organismului nostru.

Pentru un mic dejun savuros îți propunem lipie cu piept de pui și legume.

Ingrediente:

  • 1 bucată de piept de pui dezosat;
  • 2 lipii;
  • 50 gr de porumb;
  • 50 gr de fasole roșie la conservă;
  • 4 ridichi;
  • 1 morcov;
  • 50 gr de brânză feta;
  • 4 frunze de salată verde;
  • 5 linguri de ulei de rapiță presat la rece Elixir;
  • sare, piper, pătrunjel și oregano.

Modul de preparare: pentru început, tăiem pieptul de pui în fâșii lungi și îl punem într-un vas. Îl condimentăm cu sare, piper, pătrunjel și oregano, adăugăm 4 linguri de ulei de rapiță, amestecăm și îl lăsăm la marinat cca. 5 minute. Între timp, încingem grillul, punem puiul și așteptăm până se rumenește. Acesta trebuie întors de pe o parte pe alta. După ce puiul e făcut îl scoatem pe o farfurie.

Spălăm ridichile și le tăiem rondele, iar apoi curățăm morcovul pe care îl tăiem felii lungi subțiri. Punem o tigaie curată la încins, în care așezăm, pe rând, fiecare bucată de lipie. O lăsăm să se prăjească pe fiecare parte cca. 1 minut, iar apoi o scoatem pe farfurie. Într-un vas de salată punem bucățile de pui, de morcov, de ridichi, porumbul, fasolea și brânza feta tăiată cubulețe, le condimentăm cu sare, piper și o lingură de ulei de rapiță presat la rece Elixir și amestecăm. La final, punem conținutul obținut în lipie, iar masa e gata.

De ce este acestă rețetă #MaiSănătoasă?

Răspunsul e simplu: deoarece integrarea în alimentația zilnică a uleiului de rapiță presat la rece ajută la scăderea colesterolului „rău” din sânge, la buna funcționare a inimii și a creierului, la reducerea inflamațiilor, dar și la dezvoltarea normală a organismului, mulțumită concentrației mari de Omega 3 și Omega 6. Acesta este considerat, de către nutriționiști, drept unul din cele mai sănătoase uleiuri vegetale de gătit, datorită proprietăților sale. Fiindcă are un gust neutru, poate fi folosit la prepararea oricărui tip de rețetă.

Sperăm că v-a plăcut propunerea noastră de azi și nu uitați să mâncați cât #MaiSănătos!