Idee pentru cină – pui la cuptor cu garnitură de ciuperci

Cu toții avem zile în care nu știm ce să mai gătim, așa că azi vă prezentăm o rețetă delicioasă, ideală pentru cină: pui la cuptor cu garnitură de ciuperci.

Ingrediente:

Modul de preparare: așezăm bucățile de pui într-un vas yena, le condimentăm cu sare, piper, pătrunjel, oregano, cimbru și două linguri de Oloi Tomnit de la Adi Hădean Elixir. Amestecăm bine și le lăsăm la marinat cca. 20 de minute. După ce timpul de marinat a trecut, încingem cuptorul la 180 de grade, punem în vas două linguri de apă și îl punem la cuptor, până carnea se rumenește.

După ce aceasta este gata, ne pregătim să preparăm sosul cu ciuperci.

Curățăm ciupercile cu o hârtie sau un prosop, iar apoi le feliem. Încingem 2 linguri de ulei de rapiță presat la rece Elixir într-o tigaie wok, apoi adăugăm ciupercile. Amestecăm continuu, până acestea se rumenesc. Adăugăm spanacul și îl călim cca. 1 minut, după care adăugăm smântâna și condimentăm cu pătrunjel proaspăt, oregano, sare și piper. La final, scoatem ciupercile pe o farfurie, așezăm bucățile de pui alături, iar masa e gata.

Trebuie să știți că această rețetă are două ingrediente secrete, care conțin Omega 3 și Omega 6: ulei de rapiță presat la rece Elixir și Oloi Tomnit de la Adi Hădean.

Spunem asta, deoarece integrarea în alimentația zilnică a uleiului de rapiță presat la rece ajută la scăderea colesterolului „rău” din sânge, la buna funcționare a inimii și a creierului, la reducerea inflamațiilor, dar și la dezvoltarea normală a organismului, mulțumită concentrației mari de Omega 3 și Omega 6. Acesta este considerat, de către nutriționiști, drept unul din cele mai sănătoase uleiuri vegetale de gătit, datorită proprietăților sale. Fiindcă are un gust neutru, poate fi folosit la prepararea oricărui tip de rețetă.

Oloi Tomnit de la Adi Hădean conține 70% ulei de rapiță, 20% ulei de floarea soarelui și 10% ulei de soia. Aceste ingrediente îl fac un ulei foarte versatil în bucătărie – îl putem folosi pentru aromarea salatelor sau pentru preparatele gătite la cuptor. Acesta conține Omega 3 și Omega 6, acizi grași mononesaturaţi și polinesaturaţi, magneziu, fier, lecitină și complexul de vitamine E, B și K. Datorită gustului său special, Oloi Tomnit a câștigat, în 2017, distincția Superior Taste Award oferită de The Internaţional Taste & Quality Institute, lider mondial în certificarea calității gustului.

Sperăm că v-a plăcut articolul nostru de azi și nu uitați că, din 10 aprilie până în 10 mai, dacă achiziționați unul dintre produsele Elixir de pe www.uleielixir.ro sau din hipermarketurile Cora, puteți câștiga un bax de Oloi Tomnit care conține 12 sticle de 250 ml.