Idee de grătar: frigărui de pui cu sos de smântână și ulei de dovleac

Ne mai despart doar câteva zile până când o parte dintre voi veţi ieși la tradiționalul grătar de 1 mai. Așadar, ne-am gândit să vă propunem o rețetă simplă, dar foarte gustoasă de frigărui cu sos de smântână cu ulei de dovleac.

Ingrediente:

Modul de preparare: punem carnea de pui tăiată cubulețe la marinat în trei linguri de Oloi Tomnit de la Adi Hădean, iar apoi o condimentăm cu sare, piper, oregano și pătrunjel. O lăsăm la marinat cca 30 de minute. Între timp, încingem grătarul. Așezăm, apoi, carnea de pui pe bețe și o punem pe grătar. Întoarcem frigăruile, din când în când, până carnea se rumenește.

Când aceasta este gata, preparăm sosul. Într-un vas mic, punem smântâna, brânza feta, 3 linguri de ulei de dovleac presat la rece Elixir, piper, pătrunjel, oregano și sâmburii de dovleac și amestecăm.

La final, servim frigăruile cu sos.

Trebuie să știți faptul că integrarea în alimentație a uleiului din semințe de dovleac presat la rece este recomandată pentru numeroase afecțiuni, precum cele ale prostatei, ale aparatului urinar, ale căderii părului, reducând în același timp și colesterolul. Acesta este util în cazul tulburărilor emoționale și beneficiază de un efect antiparazitar recunoscut. Uleiul de dovleac Elixir este bogat în Omega 3, Omega 6 și Omega 9, conține carotenoide, flavonoide, fosfolipide, acizi grași polinesaturați și mononesaturați; cel mai mare avantaj al său e că poate fi folosit atât în alimentație, cât și în remedii terapeutice sau cosmetice. Aceste vitamine și formula în care ele se află în acest ulei, duc la absorbția lor integrală în organism, într-un interval de timp foarte scurt.

Oloi Tomnit de la Adi Hădean conține 70% ulei de rapiță, 20% ulei de floarea soarelui și 10% ulei de soia. Aceste ingrediente îl fac un ulei foarte versatil în bucătărie – îl putem folosi pentru aromarea salatelor sau pentru preparatele gătite la cuptor. Acesta conține Omega 3 și Omega 6, acizi grași mononesaturaţi și polinesaturaţi, magneziu, fier și lecitină și complexul de vitamine E, B și K. Datorită gustului său special, Oloi Tomnit a câștigat, în 2017, distincția Superior Taste Award oferită de The Internaţional Taste & Quality Institute, lider mondial în certificarea calității gustului.

Sperăm că v-a plăcut articolul nostru de azi și nu uitați că, din 10 aprilie până în 10 mai, dacă achiziționați unul dintre produsele Elixir de pe www.uleielixir.ro sau din hypermarketurile Cora, puteți câștiga un bax de Oloi Tomnit ce conține 12 sticle de 250 ml.