În călătoria noastră în lumea pastelor, ne oprim, azi, în bucătăria renumitului Jamie Oliver și gătim o rețetă #gustoasă de farfalle cu bacon și mazăre. Se spune că Jamie a inventat această rețetă pentru a le convinge pe fetele sale să mănânce mai multă mazăre. Așadar, în cazul în care copilul tău nu este fanul acesteia, iată o idee cu ajutorul căreia, probabil, îl poți convinge. Noi am fost cuceriți de această rețetă, deoarece îmbină perfect gustul delicios și sărat al baconului, cu gustul dulce al boabelor de mazăre și gustul puțin amărui al uleiului din semințe de in presat la rece Elixir, ingredientul nostru surpriză din această rețetă.
Ingrediente:
- 250gr de paste farfalle;
- 200gr de mazăre proaspătă;
- 100-150gr bacon ;
- 1 ceapă;
- 3 linguri de smântână de gătit;
- 3 linguri de parmezan ras;
- 1 lingură de ulei de rapiță presat la rece Elixir;
- 2 linguri de ulei de in presat la rece Elixir;
- sare, piper.
Modul de preparare al pastelor: Punem la fiert într-o oală de dimensiune medie 500ml de apă cu puțină sare. După ce apa începe să clocotească, adăugăm pastele și le lăsăm la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Modul de preparare al compoziției: pentru început curățăm și tocăm fin ceapa, iar apoi tăiem cubulețe baconul. Încingem 1 lingură de ulei de rapiță presat la rece Elixir într-o tigaie și adăugăm ceapa și o sotăm până se înmoaie. Punem apoi bucățile de bacon, pe care le prăjim până devin crocante.
Peste ceapă și bacon, adăugăm mazărea, smântâna și 100ml de apă și le lăsăm să fiarbă aproximativ 5 minute, timp în care amestecăm ocazional. La final adăugăm pastele și le încorporăm bine, urmând ca apoi să le condimentăm cu sare și piper. Înainte de servire punem două linguri de ulei de in presat la rece Elixir peste ele și presărăm parmezan. Amestecăm din nou. Obținem, astfel, o masă sănătoasă, bogată în Omega 3.
Uleiul din semințe de in Elixir este un aliment important care îi va oferi organismului tău doza zilnică de acizi grași esențiali de tip Omega 3 și Omega 6, dar și de vitamine. Obținut prin presarea la rece a semințelor, acesta, are un gust cu o tentă ușoară de nuci. Ceea ce îl face diferit de restul uleiurilor din acest tip de plantă, pe care le găsim în comerț, îl reprezintă faptul că nu este la fel de amar. Acesta este bogat în: zinc, fier, vitamina E, complexul de vitamine B, caroten, magneziu, sulf, calciu, fosfor, potasiu, mangan, silicon, nichel, molibden, crom și cobalt. Uleiul de in Elixir nu conține gluten, așadar poate fi consumat și de către persoanele care suferă de intoleranță la gluten sau de boala celiacă.
Mai multe detalii despre importanța integrării în alimentație a acestui tip de ulei găsiți aici!
Sperăm că vă place rețeta noastră și, până data viitoare, nu uitați să mâncați sănătos!