Gustul copilăriei:paste cu pesmet și ulei din semințe de dovleac Elixir

Astăzi îți propunem să facem o călătorie în timp, atunci când copiii fiind, plecam în vacanță la bunici, iar acolo eram răsfățați cu preparate simple dar foarte delicioase. Suntem siguri că mulți dintre voi, ați mâncat cel puțin o dată paste cu pesmet și ați gustat din uleiul din semințe de dovleac presat la rece, obținut acasă, în gospodăria unui localnic din sat. Pe atunci pastele cu pesmet erau cunoscute drept un desert ce poate fi realizat rapid, sau una din rețetele care pot fi gătite în zilele de post.

Rețeta este simplă iar timpul de gătire este de maxim 20 de minute.

Ingrediente

Mod de preparare:

Într-o tigaie wok se încinge 1 lingură de ulei de rapiță presat la rece şi se adaugă pesmetul. Acesta se prăjeşte timp de 5 minute la foc mediu,  iar după ce vedeţi că pesmetul începe să se rumenească uşor, daţi focul la mic şi continuaţi să  îl prăjiţi ( în tot acest timp nu trebuie să vă opriţi din amestecat).

Când pesmetul e rumen adăugaţi zahărul, scorţişoara şi amestecaţi. Mutaţi pesmetul într-o farfurie.

Strecuraţi tăieţeii și adăugaţi peste ei 2 linguri de ulei din semințe de dovleac presat la rece Elixir, apoi amestecaţi astfel încât pastele să se pătrundă cu ulei. La final  adăugaţi pesmetul cu zahăr şi amestecaţi ușor.

Modul în care se îmbină gustul de ulei de dovleac presat la rece cu cel al pesmetului dulce rumenit, este senzațional și suntem siguri că te vei îndrăgosti de această rețetă.

Uleiul din semințe de dovleac presat la rece este recomandat să fie adăugat peste preparate calde și reci, sau consumat ca atare,  acesta nu trebuie prăjit.

Deoarece este bogat în Omega 3, Omega 6 şi Omega 9, conține carotinoide, flavonoide, fosfolipide, acizi grași polinesaturați și monosaturați, uleiul din semințe de dovleac poate ajuta în tratarea unor afecțiuni precum cele ale prostatei, ale aparatului urinar, ale căderii părului reducând în același timp și colesterolul. Acesta este benefic în cazul tulburărilor emoţionale și beneficiază de cunoscutul efect antiparazitant.

Sperăm că rețeta noastră de azi să vă amintească cu drag de gustul copilăriei, iar dacă doriți să gustați uleiul nostru din semințe de dovleac nu uitați că până la finalul lunii aprilie găsiți la reducere în magazinul nostru online.