Frigărui de pui cu orez, marinate în ulei de floarea soarelui presat la rece Elixir

Indiferent de anotimp, frigăruile de pui sunt o rețetă populară pe care o gătim când ieșim cu prietenii la grătar, la cină sau când avem oaspeți. Deși există multe rețete de frigărui, astăzi îți oferim propunerea noastră pentru o masă sănătoasă, pregătită rapid: frigărui de pui cu orez, marinate în ulei de floarea soarelui presat la rece Elixir.

Această rețetă este specială datorită faptului că are un gust puternic de floarea soarelui.

Ingrediente:

Modul de preparare al frigăruilor: pieptul de pui se taie cubulețe mari, iar apoi se pune la marinat în 3 linguri de ulei de floarea soarelui, sare și piper timp de 20 de minute. Între timp, spălăm ardeii și îi tăiem tot cubulețe mari. După ce uleiul și condimentele au pătruns în bucățile de pui, luăm bețisoare pentru frigărui și așezăm, treptat, puiul și ardeii. Noi am pus o bucată de pui, una de ardei și tot așa. După ce am încins grătarul, am pus frigăruile pe el și le-am lăsat să se rumenească, aproximativ câte 3 minute, pe fiecare parte.

Modul de preparare al orezului: într-o cratiță am pus o cană de apă de 250 ml. Am adăugat o linguriță de ulei de rapiță presat la rece și puțină sare, iar apoi am așezat-o pe aragaz, la foc mediu, până a început să clocotească. Apoi am adăugat orezul integral, pe care l-am lăsat pe foc mediu timp de 15 minute, amestecând ocazional. În cazul în care apa de pe orez scade prea mult, trebuie să mai adaugi un pahar. La final am strecurat apa rămasă de peste orez, iar pe acesta l-am condimentat și am adăugat câteva semințe de rodie.

După ce am terminat frigăruile și orezul am făcut un sos de usturoi cu iaurt.

Trebuie să știți că uleiul de floarea soarelui presat la rece Elixir, este o sursă bogată în Omega 3 și Omega 6, vitamina E și are un conținut ridicat de lecitină, ceea ce ajută la întărirea sistemului nervos. Efectele benefice sunt resimțite și la nivelul activității sistemului endocrin și la regenerarea celulară a organismului, datorită proprietăților sale antioxidante.

Acesta poate fi folosit la orice tip de rețetă, fie că vorbim despre prăjirea cartofilor, coacerea prăjiturilor sau de o rețetă sofisticată.

Sperăm să vă placă propunerea noastră de astăzi și așteptăm feedback-ul vostru!