#eathealthy: trei idei de mic dejun bogat în Omega 3 cu avocado

Recent, am avut pe blog un interviu cu dieteticianul Diana Porumb, în care am discutat despre principiile unui stil de viață sănătos și obiceiuri alimentare. Atunci, Diana, ne povestea faptul că trebuie să începem ziua cu un mic dejun complex, bazat pe carbohidrați, grăsimi și proteine, precum și faptul că este foarte important să introducem în alimentația noastră uleiuri presate la rece, întrucât acestea sunt bogate în acizi grași de tip Omega 3.

Ei bine, azi vă prezentăm trei rețete simple pe care le puteți pregăti dimineața și care se compun, ca ingrediente principale, din ulei presat la rece și avocado.

Toast cu avocado, roșii și porumb

Ingrediente:

Modul de preparare: tăiem avocadoul în două jumătăți, scoatem sâmburele, iar apoi cu o linguriță scoatem toată compoziția într-un vas rotund, potrivit. Pisăm miezul de avocado cu o furculiță până obținem o pastă. Tăiem roşiile cubulețe mici și le adăugăm în bol împreună cu porumbul, sucul de pe o jumătate de lime, două lingurițe de ulei de floarea soarelui presat la rece, sare, piper, pătrunjel și oregano, iar apoi le amestecăm.

Punem feliile de pâine la prăjit, iar la final le ungem cu pastă de avocado.

Toast cu avocado, roșii și ou fiert

Ingrediente:

 • 2 felii de pâine prăjită;
 • 4 roșii cherry;
 • 1 ou fiert;
 • 1 avocado copt;
 • 1 jumătate de lime;
 • 2 linguri de ulei de in presat la rece Elixir;
 • sare, piper, pătrunjel și oregano.

Modul de preparare: pentru început punem oul la fiert. Între timp, tăiem avocadoul în două jumătăți, eliminăm sâmburele și cu o linguriță scoatem toată compoziția într-un vas rotund, potrivit. Pisăm miezul de avocado cu o furculiță până obținem o pastă. Tăiem roşiile cubulețe mici și le adăugăm în bol împreună cu sucul de pe o jumătate de lime, două lingurițe de ulei de in presat la rece, sare, piper, pătrunjel și oregano, iar apoi le amestecăm.

Punem feliile de pâine la prăjit, curățăm oul și îl tăiem felii. Ungem pâinea prăjită cu pasta de avocado și deasupra așezăm feliile de ou.

Toast cu avocado, roșii, rucolla și jambon

Ingrediente:

 • 2 bucăți de pâine prăjită;
 • 4 roșii cherry;
 • 10 gr de rucolla;
 • 1 avocado copt;
 • 4 felii de jambon;
 • 1 jumătate de lime;
 • 2 linguri de ulei de dovleac presat la rece Elixir;
 • sare, piper, pătrunjel și oregano.

Modul de preparare: tăiem avocadoul în două jumătăți, eliminăm sâmburele și cu o linguriță scoatem toată compoziția într-un vas rotund, potrivit. Pisăm miezul de avocado cu o furculiță până obținem o pastă. Tăiem roşiile cubulețe mici și le adăugăm în bol împreună cu frunzele de rucolla, sucul de pe o jumătate de lime, două lingurițe de ulei de dovleac presat la rece, sare, piper, pătrunjel și oregano, iar apoi le amestecăm.

Punem feliile de pâine la prăjit, apoi le ungem cu pastă de avocado, iar deasupra punem feliile de jambon.

Ce trebuie să știi despre uleiurile presate la rece de dovleac, de in și de floarea soarelui?

Integrarea în alimentația zilnică a uleiului din semințe de dovleac presat la rece este recomandată pentru numeroase afecțiuni, precum cele ale prostatei, ale aparatului urinar și ale căderii părului, reducând în același timp și colesterolul. Acesta este util în cazul tulburărilor emoționale și beneficiază de un efect antiparazitar recunoscut. Uleiul de dovleac Elixir este bogat în Omega 3, Omega 6 și Omega 9, conține carotinoide, flavonoide, fosfolipide, acizi grași polinesaturați și mononesaturați; cel mai mare avantaj al său e că poate fi folosit atât în alimentație, cât și în remedii terapeutice sau cosmetice. Aceste vitamine și formula în care ele se află în acest ulei, duc la absorbția lor integrală în organism, într-un interval de timp foarte scurt.

Uleiul din semințe de in Elixir obținut prin presarea la rece este cel mai bogat ulei vegetal în Omega 3, fiind o sursă pură de sănătate. Pe lângă Omega 3, acesta mai conține cantități semnificative de Omega 6 și Omega 9, acizi grași esențiali pentru buna dezvoltare a organismului și a sistemului nervos. Datorită concentrației mari de lipide polinesaturate, lipide nesaturate și a acidului alfa linoleic, acesta contribuie la menținerea concentrației normale a colesterolului în sânge și la funcționarea normală a inimii. Totodată, uleiul de in este bogat în: zinc, fier, vitamina E, complexul de vitamine B, caroten, magneziu, sulf, calciu, fosfor, potasiu, mangan, silicon, nichel, molibden, crom și cobalt.

Uleiul din semințe de floarea soarelui presat la rece Elixir, obținut 100% din presarea la rece a semințelor, este o sursă substanțială de Omega 3, Omega 6 și Omega 9. Aceștia sunt acizi grași esențiali pentru buna dezvoltare a organismului. Totodată, este o sursă bogată de vitamina E și K. Compoziția sa nutrițională contribuie la suplimentarea acizilor grași esențiali, pe care organismul nu îi poate produce singur. Vitamina E funcționează ca antioxidant, prevenind bolile cardiovasculare, având rol în regenerarea celulelor și stimulând imunitatea, dar și protejând pielea. Grăsimile nesaturate sunt o sursă de energie și fac parte dintr-o dietă sănătoasă, preîntâmpinând rezistența la insulină. Noi îți recomandăm să consumi dimineața o lingură de ulei de floarea soarelui presat la rece, pe stomacul gol, pentru stimularea funcțiilor biliare, albirea dinților, optimizarea fluxului sanguin și pentru efectul tonic asupra organismului. Acesta poate fi folosit la prepararea oricărui tip de rețetă, fie că vorbim despre prăjirea cartofilor, coacerea prăjiturilor, o salată cu pui sau chiar de vreo rețetă sofisticată.

Sperăm că v-au plăcut propunerile noastre de azi și nu uitați că, din 10 aprilie până în 10 mai, dacă achiziționați unul dintre produsele Elixir de pe www.uleielixir.ro sau din hypermarketurile Cora, puteți câștiga un bax de Oloi Tomnit care conține 12 sticle de 250 ml.