De ce este important micul dejun

Știm că o parte dintre voi nu sunteți obișnuiți să luați micul dejun dimineața sau mâncați ceva, în grabă, în drum spre birou. Din acest motiv, azi am decis să vă povestim de ce este important micul dejun și cum vă puteți crea o rutină cu ajutorul căreia să nu săriți peste această masă extrem de importantă a zilei.

Pentru a funcționa bine, pe tot parcursul zilei, corpul nostru are nevoie de carbohidrați și fibre. Acestea îi oferă energie și oferă o senzație de sațietate, care ne ajută să scăpăm de nevoia de a mânca în exces. Un mic dejun bogat în nutrienți, vitamine și minerale ne ajută să ne concentrăm mai bine pe tot parcursul zilei și, totodată, să ne menținem greutatea.

Prima masă a zilei trebuie să fie consumată la circa 30 de minute după trezire, când organismul simte cel mai mult nevoia de a pune capăt postului alimentar de peste noapte. Știm că dimineața ne este greu să gătim sau preferăm să mai dormim 30 de minute în plus, dar nimic nu este imposibil. Noi vă propunem să vă creați un calendar cu rețete pe care să le gătiți în fiecare dimineață. Calendarul poate fi realizat în weekend pentru săptămâna care urmează.

Ce trebuie să mâncăm la micul dejun pentru a ne asigura că îi oferim corpului nostru vitaminele de care are nevoie?

Putem consuma: ouă, carne de pui, legume și fructe proaspete, brânzeturi, cereale și produse lactate. Totodată, putem adăuga în rețetele pe care le pregătim și uleiuri presate la rece. Acestea sunt bogate în Omega 3, 6 și 9, vitamine și minerale care sunt extrem de necesare pentru o dezvoltare sănătoasă a organismului nostru.

Spre exemplu, Oloi Tomnit de la Adi Hădean conține 70% ulei de rapiță, 20% ulei de floarea soarelui și 10% ulei de soia. Aceste ingrediente îl fac un ulei foarte versatil în bucătărie, îl putem folosi pentru aromarea salatelor sau pentru a prăji ouă. Acesta este bogat în acizi grași mononesaturaţi și polinesaturaţi și conține complexul de vitamine E, B și K.

Noi am decis să vă prezentăm, astăzi, o rețetă de tortillas cu pui gătit în ulei de floarea soarelui sau Oloi Tomnit de la Adi Hădean.

Ce avem nevoie:

  • 1 bucată de piept de pui dezosat;
  • 4 lipii;
  • 3 ouă;
  • 100 g. fulgi de porumb;
  • 1 linguriță cu miere;
  • 1 conservă mică de porumb;
  • 2 castraveți verzi;
  • 4 roșii;
  • 1 salată verde, mică;
  • 1 avocado;

Pentru început, tăiem pieptul de pui în bucăți lungi și îl condimentăm cu sare și piper. Într-un bol spargem ouăle și le batem, apoi adăugăm o linguriță cu miere și fulgii de porumb. Punem într-o tigaie 100/150 ml de Oloi Tomnit sau de floarea soarelui presat la rece, la încins. După ce s-a încins uleiul, trecem pieptul de pui prin compoziția de fulgi cu ou, iar apoi îl așezăm în tigaie. Tipul de gătire este de 5-7 minute.

După ce am prăjit pieptul de pui, tăiem roșiile, castraveții și un avocado. Luăm o lipie, peste care punem câteva frunze de salată, adăugăm roșii, castraveți, porumb, avocado și 3 bucăți de piept de pui. La final, adăugăm și câteva picături de Oloi Tomnit.

Sperăm să vă placă rețeta noastră și nu uitați să luați micul dejun în fiecare dimineață!