Cum putem folosi uleiul din semințe de cânepă presat la rece Elixir

Uleiul de cânepă presat la rece Elixir este unul dintre uleiurile vegetale ce conține raportul optim de Omega 6 și Omega 3. Un dezechilibru în acest raport predispune la oboseală și duce la accelerarea evidentă a unor boli precum reumatismul, afecțiunile dermatologice și afecțiunile cardiovasculare.

Acesta este obținut prin presarea la rece a semințelor care, după ce au fost recoltate, sunt atent curățate de impurități și presate la temperaturi de maxim 30 de grade. Apoi, uleiul obținut este pus la decantat, iar astfel se obține un untdelemn bogat în proprietăți nutritive.

Uleiul din semințe de cânepă presat la rece Elixir poate fi consumat crud, iar doza zilnică recomandată este de 1 sau 2 lingurițe. Acesta poate fi consumat ca atare sau adăugat peste preparate calde, direct în farfurie, peste orez, varză, salate sau cartofi la cuptor.

Pentru a înțelege mai bine cum poți folosi acest tip de ulei, azi îți propunem o rețetă delicoasă de paste cu pui, spanac, zucchini și mango.

Ingrediente:

Modul de preparare al pastelor: într-o oală de dimensiune medie, punem la fiert 500 ml. de apă cu sare. După ce apa începe să clocotească, adăugăm pastele și le lăsăm la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Modul de preparare a compoziţiei: într-o tigaie wok punem 4 linguri de ulei de susan presat la rece Elixir şi călim 3-4 minute pieptul de pui tăiat cubuleţe. Punem, apoi, zucchini-ul tăiat julien şi mango-ul tăiat cubuleţe. Adăugăm oregano, sare, piper şi, la final, frunzele de baby spanac pe care le călim timp de 2 minute.

Modul de preparare a sosului carbonara: într-un vas spargem oul și adăugăm parmezanul, apoi le amestecăm până obținem o pastă. După ce pastele s-au fiert le amestecăm cu sosul, compoziţia și două linguri de ulei de cânepă presat la rece Elixir, iar masa e gata.

Sperăm că v-a plăcut rețeta de azi și nu uitați că în magazinul nostru online vă așteptăm cu pachete promoționale.