Cum folosim uleiul presat la rece în salate?

Astăzi ne propunem să vă prezentăm modul în care se pot folosi uleiurile presate la rece în salate. Deoarece foarte multe persoane adoptă un stil de viață sănătos, salatele au devenit, treptat, principala masă. Pentru că atunci când le preparăm, optăm pentru diferite tipuri de dressing, putem transforma salata într-o masă nesănătoasă.

Ei bine, pentru a evita acest fapt, noi vă sfătuim să înlocuiți dressingul clasic cu ulei presat la rece, indiferent de tipul acestuia. De ce? Uleiurile presate la rece sunt obținute printr-un proces tehnologic cu un aport termic scăzut, sub 40 de grade Celsius. Astfel, rezultă uleiuri bogate în vitamine și acizi grași de tip Omega 3, Omega 6 și Omega 9, esențiali pentru buna funcționare a organismului.

Puteți adăuga în salata voastră, după preparare, două sau trei linguri de ulei de: floarea soarelui, Oloi Tomnit, soia, dovleac, in, armurariu, susan sau cânepă.

Pentru a vă convinge să optați pentru această schimbare, v-am pregătit trei idei de salate pe care le puteți pregăti pentru prânz sau cină.

  1. Salată de pui cu cheddar, avocado și legume proaspete:

Ingrediente:

Modul de preparare: pentru început, tăiem pieptul de pui în fâșii lungi și îl punem într-un vas. Îl condimentăm cu sare, piper, pătrunjel și oregano, adăugăm 4 linguri de ulei de rapiță, amestecăm și îl lăsăm la marinat cca 5 minute. Între timp, încingem grill-ul, punem puiul și așteptăm până se rumenește. Acesta trebuie întors de pe o parte pe alta. După ce puiul e făcut, îl scoatem pe o farfurie.

Spălăm bine frunzele de rucola, varza, roșiile și ridichile, curățăm avocadoul și îl tăiem cubulețe. Într-un vas de salată punem frunzele de rucola, varza, roșiile tăiate în jumătate, ridichile feliate, avocadoul, pieptul de pui și cheddarul tăiat cubulețe. Adăugăm 3 linguri de ulei de soia de primă presă Elixir, iar masa e gata.

Salată de pui cu avocado, măsline, rucola și afine:

Ingrediente:

Modul de preparare: pentru început, tăiem pieptul de pui în fâșii lungi și îl punem într-un vas. Îl condimentăm cu sare, piper, pătrunjel și oregano, adăugăm 4 linguri de ulei de rapiță, amestecăm și îl lăsăm la marinat cca 5 minute. Între timp, încingem grillul, punem puiul și așteptăm până se rumenește. Acesta trebuie întors de pe o parte pe alta. După ce puiul e făcut, îl scoatem într-un vas de salată. Adăugăm roșiile tăiate în jumătate, frunzele de rucola, afinele, avocado-ul tăiat cubulețe și două linguri de ulei de armurariu presat la rece Elixir, iar salata e gata.

Salată de paste cu pui, rucola, măsline, porumb și brânză feta.

Ingrediente:

 

Modul de preparare: într-o oală de dimensiune medie, punem la fiert 500 ml. de apă cu sare. După ce apa începe să clocotească, adăugăm pastele și le lăsăm la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. La final, le scoatem într-un vas de salată.

Pregătim carnea de pui după modelul explicat mai sus, iar între timp continuăm salata. Peste paste adăugăm: frunzele de rucola, boabele de porumb, măslinele și brânza feta tăiată cubulețe. Condimentăm cu sare, piper și trei linguri de ulei de dovleac presat la rece Elixir și amestecăm. După ce carnea de pui este făcută, o adăugăm în salată, iar masa e gata.

Ce mai trebuie să știi despre uleiurile presate la rece Elixir.

Integrarea în alimentația zilnică a uleiului din semințe de dovleac presat la rece este recomandată pentru numeroase afecțiuni, precum cele ale prostatei, ale aparatului urinar și ale căderii părului, reducând în același timp și colesterolul. Acesta este util în cazul tulburărilor emoționale și beneficiază de un efect antiparazitar recunoscut. Uleiul de dovleac Elixir este bogat în Omega 3, Omega 6 și Omega 9, conține carotinoide, flavonoide, fosfolipide, acizi grași polinesaturați și mononesaturați; cel mai mare avantaj al său e că poate fi folosit atât în alimentație, cât și în remedii terapeutice sau cosmetice. Aceste vitamine și formula în care ele se află în acest ulei, duc la absorbția lor integrală în organism, într-un interval de timp foarte scurt.

Uleiul de soia de primă presă Elixir: este o adevărată sursă bogată de Omega 3 și Omega 6, acizi grași esențiali pentru funcționarea optimă a organismului. Integrarea în alimentația zilnică a acestuia ajută la menținerea concentrației normale a colesterolului din sânge, la buna funcționare a inimii și a creierului, datorită acidului alfa-linoleic și a conținutului de lecitină. Totodată, uleiul de soia Elixir este o sursă bună de steroli vegetali, în special beta-sitosterol. Sterolii inhibă competitiv absorbția colesterolului la nivel intestinal și, astfel, pot reduce nivelul colesterolului din sânge cu 10% până la 15%, scăzând, totodată, riscul de boli de inimă. Acesta este o sursă importantă de vitamina E. De asemenea, reprezintă o familie de opt componente antioxidante și previne deteriorarea celulelor prin inhibarea oxidării lipidelor (grăsimii) și a formării radicalilor liberi. Protejează vitaminele solubile în grăsimi de distrugerea prin oxidare și ajută la procesarea vitaminei A în organism. Este o sursă importantă de vitamina K, care are funcții esențiale în organismul uman. Cea mai cunoscută este stimularea procesului de vindecare a rănilor. În plus, face parte dintr-un grup de substanțe numite menaquinone, care ajută la formarea oaselor, stimulând încorporarea calciului în țesutul osos.

Uleiul de rapiță presat la rece ajută la scăderea colesterolului „rău” din sânge, la buna funcționare a inimii și a creierului, la reducerea inflamațiilor, dar și la dezvoltarea normală a organismului, mulțumită concentrației mari de Omega 3 și Omega 6. Acesta este considerat, de către nutriționiști, drept unul dintre cele mai sănătoase uleiuri vegetale de gătit, datorită proprietăților sale. Fiindcă are un gust neutru, poate fi folosit la prepararea oricărui tip de rețetă.

Uleiul din semințe de armurariu presat la rece Elixir este unul dintre cele reductibile remedii naturale folosite în tratarea bolilor ficatului. Uleiul se obţine prin presarea la rece a semințelor care au fost curățate, întâi, de impurități, iar apoi presate la temperaturi sub 30 de grade. Totodată, în ulei mai găsim și substanțe cartoenoide, vitaminele E, B, D, K, micro și macro elemente de: magneziu, potasiu, fier, mangan, calciu, seleniu, zinc, aluminiu, cupru, crom vanadiu și acizi grași polisaturați de tip Omega 3 și Omega 6, esențiali pentru buna dezvoltare a organismului. Uleiul din semințe de armurariu presat la rece Elixir poate fi folosit în scop terapeutic, precum și alimentar. Acesta poate fi consumat crud, dimineața și la prânz, cu 30 de minute înainte de masă sau în salate, sosuri, supe, ciorbe și terciuri.

Sperăm că v-au plăcut rețetele noastra de azi și, nu uitați că, vă așteptăm cu noi oferte, în magazinul online!

Până data viitoare, nu uitați să mâncați cât #MaiSănătos!