Ce trebuie să știm despre uleiul de armurariu

Uleiul din semințe de armurariu, este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale, ideal pentru tratarea bolilor ficatului, așa că azi am decis să vă spunem mai multe despre acest tip de ulei și totodată să vă prezentăm o rețetă în compoziția căreia puteți folosi acest tip de ulei.

Uleiul se obţine prin presarea la rece a semințelor care au fost curățate întâi de impurități, iar apoi presate la temperaturi  sub 30 de grade.

Uleiul din semințe de armurariu presat la rece Elixir conține silimarină, adică un complex de substanțe antioxidante care fac ca acesta să aibă proprietăți hepatoprotectoare. Totodată, în ulei mai găsim și substanțe carotenoide, vitaminele E, B, D, K, micro și macro elemente de: magneziu, potasiu, fier, mangan, calciu, seleniu, zinc, aluminiu, cupru, crom, vanadiu și acizi grași polinesaturați de tip Omega 3 și Omega 6, esențiali pentru bună dezvoltare a organismului.

 

Beneficiile uleiului de armurariu presat la rece:

  • Fiind bogat în silimarină este folosit pentru tratarea: hepatitei virale A, D și C, a hepatitei toxice și a cirozei hepatice.
  • Deoarece are o concentrație mare de Omega 6 și Omega 9, acesta ajută la menținerea echilibrului hormonal și la reglarea metabolismului lipidic. Astfel îmbunătățește activitatea altor sisteme din organism și aspectul pielii.
  • Vitaminele, mineralele, substanțele flavonoide, dar și proprietăţile sale coleretice, antibacteriene și antiinflamatoare, ajută la îmbunătăţirea digestiei și în tratarea afecțiunilor tractului gastro-intestinal.
  • Datorită conținutului de vitamina A și E, dar și de substanțe flavonoide, mangan, magneziu și clorofilă, uleiul de armurariu are un efect excelent asupra sistemului cardiovascular, respirator, endocrin, digestiv. Totodată, intensifică procesul de vindecare a rănilor, precum a leziunilor de pe suprafața pielii.

Datorită concentrației de silimarină, introducerea în alimentația zilnică a uleiului de armurariu presat la rece Elixir ajută la:

  • Purificarea țesuturilor hepatice încărcate cu toxine.
  • Purificarea organismului de noxele provenite din hrana zilnică, cu adaos de conservanți, coloranți și amelioratori de gust sau alte substanțe chimice.
  • Formarea de noi celule hepatice.
  • Ajută glanda hepatică să se elibereze de toxine (detoxifierea ficatului).
  • Reduce inflamaţiile ficatului.
  • Ajută la regenerarea hepatocitelor care suferă deteriorări din cauza substanțelor toxice și a consumului de alcool în exces.

Uleiul din semințe de armurariu presat la rece Elixir poate fi folosit în scop terapeutic, precum și alimentar. Acesta poate fi consumat crud, dimineața și la prânz, cu 30 de minute înainte de masă sau în salate, sosuri, supe, ciorbe și terciuri.

Mix de salată verde cu cartofi copți, ou fiert, bacon și feta

Ingrediente:

Modul de preparare: curățăm cartofii și îi tăiem rondele .Încingem cuptorul la 180 de grade și așezăm cartofii în tavă, pe hârtie de copt. Îi punem la cuptor pentru 10 minute, după care îi întoarcem și îi mai lăsăm 10 minute, până se prăjesc. Îi scoatem într-un vas de salată. Adăugăm mixul de salată, ouăle fierte tăiate în jumătăți, brânza feta, baconul (pe care îl puteți prăji), două linguri de ulei de armurariu presat la rece, sare, piper, pătrunjel. Se amestecă.

Obținem astfel o salată delicioasă, ideală pentru prânz sau cină.

Până data viitoare, nu uitați să mâncați cât mai sănătos!