Cartofi la cuptor cu cotlet de porc gătiți în Oloi Tomnit

Deseori primim întrebări de la voi, referitoare la modul în care puteți folosi Oloi Tomnit în bucătărie. De aceea, astăzi, o să vă prezentăm o rețetă delicioasă de cotlet de porc și cartofi la cuptor gătite cu uleiul realizat de Adi Hădean.

Trebuie să știți că Oloi Tomnit are în compoziția sa 70% ulei de rapiță, 20% ulei de floarea soarelui și 10% ulei de soia, toate presate la rece. Astfel, acesta conține toate vitaminele și proprietățile tipurilor de ulei din care este realizat, printre care: Omega 3, Omega 6, magneziu, fier și lecitină. Datorită faptului că acesta are o concentrație mare de ulei de rapiță și de floarea soarelui este indicat să îl folosiți numai la preparatele gătite la cuptor, salate și sosuri. Datorită gustului său special, Oloi Tomnit a câștigat, în 2017, distincția Superior Taste Award oferită de The International Taste & Quality Institute, lider mondial în certificarea calității gustului.

Revenind la rețeta noastră de astăzi; pentru realizarea ei aveți nevoie de:

  • 4 buc. de cotlet de porc;
  • 4 cartofi medii;
  • 2 căței de usturoi;
  • 5 linguri de Oloi Tomnit;
  • sare ;
  • piper;
  • boia;
  • oregano;
  • pătrunjel.

Prepararea cotletului de porc: Înainte de a pune carnea de porc la cuptor, noi am ales să o punem la marinat timp de 3 ore, în 3 linguri de Oloi Tomnit, sare, piper, boia, pătrunjel, usturoi și oregano. Apoi am încălzit cuptorul, am pus într-un vas yena 2 linguri de Oloi Tomnit și cotletul de porc, pe care le-am lăsat la cuptor cca. 30 de minute.

Preparea cartofilor: după ce i-am curățat, am ales să îi feliem rondele. Apoi, pe o tavă, am pus o bucată de folie de gătit pe care am uns-o cu 2 linguri de Oloi Tomnit, am așezat cartofii în tavă și i-am pus la cuptor pentru cca. 20 de minute. La final i-am condimentat cu sare, boia și piper.

Înainte de servire, noi am pregătit un sos de usturoi cu smântână.

Poftă bună!