Cartofi acordeon cu pulpe la cuptor și ulei de rapiță presat la rece

În luna decembrie, când am realizat e-book-ul, în timpul documentării noastre, am decoperit o rețetă, specifică Suediei, care ne-a atras atenția. Deoarece este potrivită mai mult pentru primăvară datorită ingredientelor, am pus-o la ,,păstrat”, iar azi am decis să o împărtășim cu voi. Este vorba despre cartofii Hasselback sau cartofii acordeon, pe care noi i-am pregătit ca garnitură pentru pulpe de pui la cuptor cu . Numele Hasselback l-au împrumutat de la restaurantul Hasselbacken din Stockholm, unde au fost serviţi, pentru prima dată, în această formă de evantai sau acordeon.

Rețeta de azi este bogată în Omega 3 și Omega 6, datorită , iar beneficiile acestuia le puteți găsi aici!

Pentru acestea rețetă avem nevoie de:

  1. 6 cartofi medii;
  2. 4 pulpe de pui inferioare;
  3. 8 linguri de ulei de rapiță;
  4. 100 gr de parmezan;
  5. Sare;

Prepararea cartofilor: Pentru început, trebuie să încingem cuptorul la 220° C şi să aşezăm grătarul în jumătatea inferioară a acestuia. Cu un burete spălăm cartofii iar apoi îi uscăm bine. Cartofi pot rămâne în coajă sau pot fi curățați ― noi am optat pentru prima variantă. Apoi feliem cartofii fără să apăsăm cu lama cuţitului până jos, astfel încât baza să rămână intactă şi să menţină feliile. În continuare, aranjăm cartofii în tavă, pe o hârtie de copt sau pe un vas. Ungem puțin cartofii cu ulei de rapiță și să îi condimentăm cu sare și pier. Apoi îi punem la cuptor timp de 60 de minute.

În rețeta originală a acestora, după ce au fost așezați în tavă, între cartofi se adaugă bucăți de unt, de ceapă verde și de cașcaval; după 40 de minute de copt, între feliile de cartofi se mai adaugă și bacon.

Deoarece noi i-am folosit ca garnitură, am optat pentru o rețetă mai simplă. La final, după ce aceștia s-au făcut, am adăugat desupra parmezan ras.

Prepararea pulpelor: noi am curățat pulpele seara și le-am pus la marinat, peste noapte, cu ulei de rapiță, pătrunjel, oregano, sare, piper, boia. După aproximativ 10 ore le-am pus la cuptor pe o folie de copt, unde le-am lăsat timp de 45 de minute.

Sperăm să vă placă rețeta propusă astăzi și așteptăm feedback-ul vostru!

Poftă bună!