Beneficiile uleiului de susan presat la rece Elixir

Suntem bucuroși să anunțăm faptul că, de lună asta, uleiul din semințe de susan face parte din gama de produse Elixir. Acesta este obținut prin presarea la rece a semințelor care, după ce au fost curățate de impurități, sunt prelucrate prin presă mecanică la temperaturi sub 40 de grade, pentru a se păstra cât mai bine proprietățile acestora.

Uleiul din semințe de susan Elixir are un conținut ridicat de folat, adică vitamina B9 și lecitină, proprietăți ce fac din acesta un ingredient esențial, care ajută la formarea celulelor, dar și un nutrient valoros pentru sistemul nervos, endocrin și cardiovascular. Acest ulei este, de asemenea, bogat în vitaminele A, B, E, acizi grași mononesaturați și polinesaturați, metionină, fitosterol și minerale, precum: calciu, mangan, potasiu, cupru, magneziu și zinc.

Beneficiile integrării sale în alimentația zilnică:

  1. Ajută la menținerea igienei cavității bucale, datorită proprietăților sale antifungice și antibacteriene.
  2. Ajută la reducerea presiunii arteriale în cazul diabeticilor hipertensivi, dar și la prevenirea cancerului, deoarece are un conținut mare de magneziu și de fitați.
  3. Ajută în lupta împotriva osteoporozei, datorită conținutului bogat de zinc şi calciu.
  4. Poate fi folosit ca protecție solară naturală, deoarece creează o barieră protectoarea pielii, împotriva razelor UV, cu un SPF între 4 și 10. Seminţele de susan ajută corpul să lupte cu efectul de alterare al ADN-ului, pe fondul acţiunii radiaţiilor UV.
  5. Te ajută să menții frumusețea și sănătatea pielii, datorită conținutului bogat de zinc și colagen, făcând ţesutul cutanat mai elastic și mai fin.

Uleiul din semințe de susan presat la rece Elixir poate fi folosit în alimentaţie, dar și în cadrul unor cure, în doze zilnice, pentru tratarea diferitelor afecţiuni. Acesta este un produs nelipsit în bucătăria orientală și asiatică, fiind ideal la sotarea legumelor sau în preparate cu fructe de mare, carne de vită, pește sau pui. Marinarea ingredientelor cu ulei de susan oferă o aromă bogată şi delicioasă. Uleiul de susan se poate adăuga la mâncărurile din orez, peste brânza tofu sau în humus.

Năut cu piept de pui, gătit cu ulei de susan presat la rece Elixir.

Ingrediente:

  • 200 gr de năut la conservă;
  • 2 bucăți de piept de pui;
  • 3-4 linguri de ulei de susan presat la rece Elixir;
  • curry;
  • 1 ceapă mică;
  • 2 căței de usturoi;
  • 1 ardei iute micuț;
  • 400 gr de roșii cubulețe;
  • sare, după gust;
  • pătrunjel.

Modul de preparare apieptului de pui: După ce am spălat carnea de pui, o tăiem fâșii lungi. Apoi, punem 2 linguri de ulei de susan într-o tigaie și adăugăm carnea. O lăsăm la foc mic, până se rumenește. După ce s-a preparat, o scoatem pe o farfurie.

Modul de prepare a năutului: Tocăm ceapa, ardeiul și usturoiul mărunt, apoi le adăugăm într-o tigaie wok în care am pus 2 linguri de ulei de susan la încins. După ce acestea sunt călite, adăugăm năutul și roșiile. Punem peste ele un pahar de apă, iar după 5-6 minute adăugăm curry, sare, piper și pătrunjel. Le lăsăm pe toate pe foc, până lichidul scade. După ce năutul este gata, adăugăm bucăţile de pui și le amestecăm. Masa poate fi servită.

Sperăm să vă placă propunerea noastră de azi! Nu uitați că, momentan, uleiul de susan presat la rece Elixir este disponibil numai în magazinul nostru online.