A trecut ceva vreme de când nu am mai scris despre uleiurile noastre, așa că astăzi am decis să aducem în discuție modul în care folosim uleiul de rapiță, presat la rece, Elixir în bucătărie și care sunt beneficiile integrării în alimentație a acestuia.
Versatil în bucătărie, uleiul de rapiță este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri de gătit. Acesta are un conţinut scăzut de grăsimi saturate și conține Omega 6 și Omega 3. Totodată, este foarte bogat în grăsimi nesaturate sănătoase, în special acid alfa-linolenic (ALA). El este foarte important de integrat în dietă, întrucât corpul nu îl produce singur. Studiile arată că prezenţa ALA ajută la protejarea inimii, prin efectele sale benefice asupra tensiunii arteriale, reducând colesterolul și efectele sale antiinflamatorii.
Uleiul de rapiţă conţine cantităţi importante de antioxidanţi, în special vitamina E, care este un antioxidant puternic solubil în lipide. El este necesar pentru menţinerea integrităţii membranei celulare, a membranelor mucoase și a pielii, prin protejarea de radicali liberi.
Deoarece are cel mai înalt punct de ardere, uleiul de rapiță este o alegere ideală pentru prăjit. Acesta poate fi încălzit la o temperatură mai ridicată, fapt care conduce la reducerea cantităţii de ulei absorbit în alimentele prăjite. Uleiul de rapiță mai poate fi folosit la: sosuri, fripturi, prăjituri, salate.
Calitățile uleiului de rapiță presat la rece nu se pierd când îl folosim pentru prepararea mâncării. Așadar, astăzi îți propunem un mic dejun, pregătit cu ulei de rapiță, care să te încarce cu energie – legume cu ou la tigaie, care se prepară în 15 minute.
Ingrediente:
- 4 cartofi;
- 3 roșii;
- 1 ardei roșu kapia;
- 1 ardei galben;
- 1 ceapă roșie/verde;
- 3-4 ouă;
- 4 linguri de porumb;
- 3 linguri de ulei de rapiță, presat la rece, Elixir;
Pentru început, curățăm cartofii și îi tăiem cubulețe mici, apoi tăiem roșiile și ardeii. Încingem uleiul de rapiță într-o tigaie și adăugăm cartofii pe care îi lăsăm circa 2 minute să se prăjească. Apoi adăugăm roșiile, ardeii și porumbul pe care trebuie să le lăsăm, la foc potrivit, aproximativ 5 minute, timp în care amestecăm. După ce legumele s-au călit, adăugăm deasupra ouăle. Acestea pot fi sparte sau pot fi puse întregi, în funcție de preferințe. Mai așteptăm încă 5 minute, iar micul nostru dejun este gata. Noi am decis să presărăm deasupra ouălor puțin parmezan.
Sperăm să vă placă rețeta noastră și nu uitați că, săptămânal, în magazinul nostru online vă așteaptă reduceri surpriză!