Beneficiile uleiului de dovleac și ideea pentru prânz: supă cremă de legume

Dacă până acum v-am povestit despre beneficiile uleiului de floarea soarelui presat la rece și ale uleiului de rapiță, astăzi a venit rândul uleiului din semințe de dovleac, nedecorticate și neprăjite, presat la rece Elixir. Uleiul-vedetă, cum ne place să îi spunem, a fost lansat recent, iar gustul puternic și faptul că este o sursă naturală de Omega 3 îl face cel mai dorit produs din gama noastră. Pe lângă acestea, în ulei se mai găsesc vitaminele A, D, E, K și complexul de vitamine B. Aceste vitamine şi formula în care ele se află în acest ulei, fac ca absorbţia lor în organism să se facă integral, într-un interval de timp foarte scurt.

Proprietățile sale sunt benefice pentru numeroase afecțiuni precum cele ale prostatei, ale aparatului urinar sau ale căderii părului, reducând în același timp și colesterolul. Acesta este benefic în cazul tulburărilor emoţionale și beneficiază de cunoscutul efect antiparazitant. Este recomandată administrarea a 2 lingurițe pe zi, timp de 3-6 luni.

Uleiul din semințe de dovleac este recomandat să fie folosit în salate, deserturi și supe cremă. Deoarece am primit multe întrebări de la voi despre modul în care trebuie îl folosim în supa cremă, am decis să vă propunem o rețetă delicioasă de supă cremă de legume cu ulei de dovleac.

Ingrediente:

  • 1 țelină mică;
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras roșu;
  • 1 cartof mare;
  • 1 ceapă roșie;
  • 2 linguri de ulei de rapiță presat la rece Elixir;
  • 2 linguri de ulei de dovleac presat la rece Elixir;
  • 250 de grame smântână de gătit;
  • 50 de grame de parmezan;

Modul de preparare:

După ce am spălat și curățat legumele trebuie să le tăiem cubulețe. Apoi încălzim uleiul de rapiță presat la rece într-o oală mare, la foc mediu. Adăugăm ceapa, țelina, cartofii și morcovul în oală și le lăsăm la rumenit cca. 4-6 minute, amestecând constant, după două minute adăugăm și ardeiul. Punem usturoiul pe care îl lăsăm să se înmoaie timp de 1 minut (trebuie să fim atenți ca acesta să nu se rumenească, deoarece va lăsa o aromă foarte puternică). Urmează să adăugăm, peste legume, 500 ml de apă sau supă de pui. Le lăsăm pe toate la fiert aproximativ 30 de minute. După ce sunt fierte, adăugăm smântâna de gătit, le punem pe toate în blender și le mixăm până obținem o pastă. La final adăugăm 2 linguri de ulei din semințe de dovleac presat la rece, pentru gust. Când o servim în farfurie, putem adăuga parmezanul ras.

Sperăm să vă placă gustul supei cremă cu ulei din semințe de dovleac și așteptăm părerile voastre!