Beneficiile uleiului de cânepă și ideea unei rețete pentru o masă sănătoasă

Considerat un aliment protector, uleiul din semințe de cânepă conține raportul optim de Omega 3 și Omega 6 de 3 la 1, necesar pentru funcționarea organismului. De asemenea, este bogat în calciu, fier, magneziu, potasiu, sulf, aminioacizi precum cistelina, metionină, complexul de vitamine A, C, E, deoarece acesta păstrează proprietățile semințelor.

Uleiul de cânepă Elixir, este obținut prin presarea la rece a semințelor care, după ce au fost cultivate, sunt atent curățate de impurități și presate la temperaturi sub 30 grade. Uleiul obținut este pus la decantat, iar astfel se obține un untdelemn bogat în proprietăți nutritive.

Beneficiile uleiului din semințe de cânepă Elixir

 1. Te ajută să previi problemele cardiovasculare: datorită faptului că este bogat în Omega 3, uleiul din semințe de cânepă are un rol important în menținerea sănătății cardiovasculare. Diminuează tensiunea arterială și nivelul de fibrogen care este un market-cheie în ateroscleroză și, totodată, ajută la reducerea trigliceridelor.
 2. Te ajută să stabilizezi echilibrul pielii: fiind bogat în acizi grași integrarea în alimentația zilnică a uleiului din semințe de cânepă ne ajută să menținem sănătatea și flexibilitatea celulelor pielii, datorită faptului că beneficiază de proprietăți antivirale, antifungice și antibacteriene. Studiile clinice ne arată faptul că acizii grași esențiali care se regăsesc în acest tip de ulei, pot da rezultate bune în tratarea multor afecțiuni cronice și inflamatorii de tipul: eczeme, psoriazis, lupus și colită ulceroasă.
 3. Te ajută să stabilizezi echilibrul hormonal: cânepa este singura sămânță comestibilă care conține acidul gamma-linolenic, benefic în tratarea simptomelor premenstruale şi ale menopauzei. Clorofila conţinută este bogată în magneziu şi extrem de folositoare organismului.
 4. Te ajută să ai un sistem nervos sănătos: deoarece este bogat în acizi grași Omega 3 și Omega 6, uleiul din semințe de cânepă este benefic pentru a avea o structură sănătoasă a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, fiind vital pentru pentru scutul de mielină (care izolează celulele nervoase). Introducerea acestui tip de ulei în alimentația copiilor mici este extrem de importantă pentru dezvoltarea sănătoasă a creierului.
 5. Are un efect antiinflamator și antiartritic: acizii graşi Omega 3 care se regăsesc în uleiul din semințe de cânepă, ajută la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substanţe antiinflamatoare care funcţionează asemenea hormonilor. Acest tip de ulei vegetal oferă acizii graşi vitali în tratarea pe termen lung a afecţiunilor artritice (de exemplu artrita reumatoidă).

Uleiul poate fi consumat crud, iar doza zilnică recomandată este de 10-20 ml. De asemenea, acesta poate fi adăugat peste preparate calde, direct în farfurie, peste orez, varză, salate sau cartofi la cuptor.

 

Salată de orez cu roșii, castraveți, mozzarella, bacon, spanac, salată verde, rodii și ulei din semințe de cânepă presat la rece.

Ingrediente:

 • 50 gr de orez integral;
 • 100 gr de mozzarella;
 • 100 gr de bacon;
 • 50 gr de spanac;
 • 50 gr de salată verde;
 • 5 roșii cherry;
 • 2 castraveți;
 • 1 jumătate de rodie;
 • sare;
 • piper;
 • 2 linguri de ulei de cânepă presat la rece Elixir.

Într-o cratiță am pus o cană de apă de 250 ml. Am adăugat o linguriță de ulei de rapiță presat la rece și puțină sare, iar apoi am așezat-o pe aragaz, la foc mediu, până a început să clocotească. Apoi am adăugat orezul integral, pe care l-am lăsat pe foc mediu timp de 15 minute, amestecând ocazional. În cazul în care apa de pe orez scade prea mult, trebuie să mai adaugi un pahar. După ce s-a fiert, îl strecurăm de apă și îl punem într-un bol.

Între timp spălăm spanacul, salata și roșiile, iar apoi curățăm castravetele și îl feliem rondele. Tăiem baconul felii (îl putem utiliza crud sau prăjit – noi îți recomandăm crud). Toate acestea se adaugă, apoi, peste orez. Urmează să adăugăm mozzarella, semințele de rodie, sarea și piperul după gust și 2 linguri de ulei de cânepă presat la rece Elixir.

Vei obține, astfel, o salată savuroasă, bogată în Omega 3 și Omega 6, cu un gust #delicios!