Banana bread cu miez de nucă

Pentru iubitorii bananelor în combinație cu miezul de nucă și nu numai, pentru dățile în care aveți poftă de un dulce sănătos venim în întâmpinarea voastră cu o propunere de o compoziție dulce cu o textură ușor umedă și pufoasă în același timp. Probabil deja v-ați dat seama că ne referim la o delicioasă banana bread cu nucă.

La prepararea aceastei rețete am folosit uleiul de rapiță Elixir iar ingredientele se împart în două categorii, cele umede și cele uscate:

Ingrediente umede:

3-4 banane coapte bine (zdrobite bine)

60 ml ulei de rapiță presat la rece Elixir

150 gr de iaurt grecesc

2 ouă

2 lingurițe esență de vanilie

50 gr zahăr brun

Ingrediente uscate:

200 gr. faină tip 000

½ lingurița de sare

½ bicarbonat de sodiu

2 lingurițe praf de copt

1 lingurița praf de scortișoară

100 gr nuci (70 gr.tocate +30 gr pentru decor)

Mod de preparare:

În prima etapă aveți nevoie de 2 boluri. În primul bol combinați toate ingredientele umede în ordinea de mai sus, folosind un tel.

În cel de-al doilea bol combinați toate ingredientele uscate. Acum combinați conținutul celor 2 boluri, amestecând ușor. Tapetați cu hârtie de copt tava de chec peste care turnați compoziția.

Puteți decora deasupra așezând câteva bucăți de nuci după care băgați la cuptor la temperaturi cuprinse între 150-170° pentru maxim 60 de minute. Din când în când verificați să nu se ardă.

Poftă bună!