3 idei de sandviciuri pregătite cu ulei presat la rece Elixir

Azi vă prezentăm trei idei de sandviciuri pe care le puteți pregăti la micul dejun, pentru cei mici la școală sau pentru birou. Rețetele sunt simple, iar timpul de pregătire este între 5 și 15 minute. Trebuie să știți că acestea sunt bogate în Omega 3 și 0mega 6, dar și alte vitamine și minerale, datorită tipurilor de ulei pe care sugerăm să le folosiți în prepararea lor.

Sandvici cu cașcaval, bacon, avocado și ulei de cânepă presat la rece:

 

Ingrediente:

 • 4 felii de pâine integrală
 • 8 felii de cașcaval
 • 8 bucăți de bacon
 • 1 avocado
 • 2 linguri de ulei de cânepă presat la rece Elixir
 • Sare, piper, pătrunjel

Modul de preparare: tăiem avocadoul în două jumătăți, scoatem sâmburele, iar apoi cu o linguriță scoatem toată compoziția într-un vas rotund, potrivit. Pisăm miezul de avocado cu o furculiță, până obținem o pastă. Adăugăm două linguri de ulei de cânepă presat la rece, sare, piper, pătrunjel și amestecăm.  Prăjim feliile de pâine, iar apoi le ungem cu pastă de avocado. Punem deasupra, pe fiecare bucată de pâine, câte două bucăți de cașcaval și de bacon, iar sandviciul e gata!

Sandvici cu brânză, salată verde, roșii și ciuperci cu susan.

Ingrediente:

 • 200 gr de ciuperci brune
 • 4 felii de pâine
 • 100 gr de brânză topită sau brânză fină
 • 8 frunze de salată
 • 4 roșii cherry
 • 3 linguri de ulei de susan presat la rece Elixir
 • 3 linguri de semințe de susan
 • Sare, piper, pătrunjel oregano

Modul de preparare: pentru început ștergem cu un șervețel de hârtie ciupercile, pe care apoi le tăiem. Încingem două linguri de ulei de susan presat la rece într-o tigaie și adăugăm ciupercile. Le condimentăm cu sare, piper, pătrunjel și oregano și le călim. După ce acestea își pierd din consistență, adăugăm semințele de susan, și le mai ținem pe foc până ce s-au făcut. La final le scoatem pe o farfurie.

Luăm feliile de pâine, le ungem cu brânză, punem peste ele frunzele de salată, roșiile tăiate și ciupercile, iar masa e gata.

Sandvici cu pastă de brânză feta, sâmburi de dovleac, bacon și castravete.

Ingrediente:

 • 100 gr de brânză feta
 • 4 felii de pâine
 • 8 felii de bacon
 • 50 gr de sâmburi de dovleac
 • 2 castraveți
 • 2 linguri de ulei de dovleac presat la rece Elixir
 • Piper, pătrunjel și oregano.

Modul de preparare: punem brânza feta într-un vas rotund potrivit, și o pisăm cu o furculiţă, adăugăm piper, pătrunjel, oregano și două linguri de ulei de dovleac presat la rece Elixir, și le amestecăm până obținem o pastă, la final adăugăm sâmburi de dovleac și mai amestecăm încă o dată.

Luăm feliile de pâine și le ungem cu pastă obținută. Punem deasupra, pe fiecare felie câte două bucăți de bacon și câteva bucăți de castravete, iar micul dejun poate fi servit.

Trebuie să știi că: integrarea în alimentația zilnică a uleiului de cânepă presat la rece te ajută să previi problemele cardiovasculare, întrucât este bogat în Omega 3. Acesta are un rol important în menținerea sănătății cardiovasculare, diminuând tensiunea arterială și nivelul de fibrogen, care este un marker-cheie în ateroscleroză și, totodată, ajută la reducerea trigliceridelor. Are un efect antiinflamator și antiartritic: acizii graşi Omega 3, care se regăsesc în uleiul din semințe de cânepă, ajută la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substanţe antiinflamatoare care funcţionează asemenea hormonilor. Acest tip de ulei vegetal oferă acizii graşi vitali în tratarea pe termen lung a afecţiunilor artritice (de exemplu artrita reumatoidă).

Uleiul din semințe de cânepă presat la rece Elixir poate fi consumat crud, iar doza zilnică recomandată este de 1 sau 2 lingurițe. Acesta poate fi consumat ca atare sau adăugat peste preparate calde, direct în farfurie, peste orez, varză, salate sau cartofi la cuptor.

Uleiul din semințe de susan presat la rece este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale, ce oferă beneficii imense pielii, părului, dinților, dar și oaselor. Acesta este utilizat în gastronomia cu specific oriental și în practicile medicale Ayurveda. Uleiul din semințe de susan Elixir este obținut din semințele curățate de impurități și, ulterior, prelucrate prin metoda presării la rece, la temperaturi care nu depășesc 40 de grade. Această tehnologie, care imită metoda tradițională de extragere a uleiului, e preferabilă pentru că păstrează integral proprietățile nutritive ale semințelor. Uleiul din semințe de susan Elixir are un conținut ridicat de folat (vitamina B9) și de lecitină, proprietăți care îl fac un ingredient esențial, întrucât ajută la formarea celulelor și este un nutriment valoros pentru sistemul nervos, endocrin și cardiovascular. Acesta este, de asemenea, bogat în vitaminele A, B, E, în acizi grași mononesaturați și polinesaturați, metionină, fitosterol, dar și minerale precum: calciu, mangan, potasiu, cupru, magneziu și zinc.

Integrarea în alimentație a uleiului din semințe de dovleac presat la rece este recomandată pentru numeroase afecțiuni, precum cele ale prostatei, ale aparatului urinar, ale căderii părului, reducând în același timp și colesterolul. Acesta este util în cazul tulburărilor emoționale și beneficiază de un efect antiparazitar recunoscut. Uleiul de dovleac Elixir este bogat în Omega 3, Omega 6 și Omega 9, conține carotenoide, flavonoide, fosfolipide, acizi grași polinesaturați și mononesaturați; cel mai mare avantaj al său e că poate fi folosit atât în alimentație, cât și în remedii terapeutice sau cosmetice. Aceste vitamine și formula în care ele se află în acest ulei, duc la absorbția lor integrală în organism, într-un interval de timp foarte scurt.

Sperăm că v-au plăcut propunerile noastre de azi și nu uitați că, în magazinul nostru online vă așteptăm cu reduceri speciale